Eitje erbij?

Eitje erbij?

24 nov 2023

Dit ontbijtje, of lunchgerecht, is voedzaam en eitwitrijk. Doordat het bijna geen suikers bevat, verhoogt het je glucosespiegel niet enorm snel. En dat is wat je wilt: een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarom is ons advies als leefstijlcoaches om niet te vaak op een dag te eten.

Dat klinkt misschien tegenstrijdig, want je moest immers blijven eten om de verbrandingsmotor gaande te houden? Die inzichten zijn inmiddels weer veranderd. We kijken nu vooral naar de glucosespiegel. Als je minder vaak eet hoeft je lichaam niet continu insuline aan te maken. Dat betekent: en lagere belasting voor je alvleesklier en minder kans op insulineresistentie (dit laatste betekent dat je cellen ongevoelig voor insuline worden en de glucose niet meer goed kunnen opnemen, gevolg: meer trek in eten > meer kans op vetopslag > een neerwaatse spiraal…).

Overigens staat insulineresistentie aan de basis van veel gezondheidsproblemen, zoals: hoge bloeddruk, diabetes type 2, hoog cholesterol, hartproblemen en ook borstkanker.

Eigenlijk kun je met een paar ingrediënten al heel snel iets voedzaams op tafel zetten. In dit geval: tomaat en ei, dit gerecht kan als ontbijt of lunch.

👉Kluts twee of drie eitjes met peper en zout en maak er scrambled eggs van
🍅Ondertussen snij je een flinke tomaat in stukjes
🥚Bak de geklutste eitje in olijfolie (voor warme bereidingen) en giet wat balsamico azijn over de tomaatjes
🍃Nog een paar basilicumblaadjes en je hebt een smaakvol eiwitrijk ontbijtje

Je kunt er ook nog een cracker bij nemen als je dat lekker vindt.
Of variëren met wat blokjes feta en fijn gesneden komkommer.

Eet smakelijk

https://www.gezondheidsplein.nl/gezond-leven/insulineresistentie-wat-is-het-en-hoe-herken-je-het/item123788

#eiwitrijk ontbijt