over Linda

 

Fit mei Lin

Wie ben ik? Een Friezin in hart en nieren. Samen met mijn man en twee zoons woon ik in Joure en geniet ik van alles dat Friesland te bieden heeft: water om over te varen (en in te dippen ;-)), natuur om te wandelen en de gemoedelijkheid van de mensen om me heen. Naast leefstijlcoach ben ik freelance tekstschrijver en communicatieadviseur bij Dazlin.

In beweging

In mijn jeugd heb ik vrij fanatiek geturnd en ik ben altijd blijven sporten. Tennis, hardlopen, de sportschool, etc. In 2005 kwam ik voor het eerst in contact met (zwangerschaps)yoga. Nog elke dag doe ik trouw mijn oefeningen. Practise what you preach 😉.

Gezonde voeding

Ik ben al heel wat jaartjes met gezonde voeding bezig. Mijn buikklachten verminderden, maar qua ontspanning was ik er nog niet. Ik had veel last van stress en onzekerheid. “Is mijn werk wel goed genoeg? Kan ik dit wel?” Dat soort stress. Altijd ‘aan’ staan en ja-zeggen tegen de opdrachtgever (en nee tegen mezelf). Daar moest ik wat mee.

Opleiding leefstijlcoaching

Maar wat wilde ik dan? Ik had inmiddels begrepen dat voeding, beweging, ontspanning, slaap, maar ook gedachtes en gevoelens, met elkaar verbonden zijn. En vanuit al die invalshoeken wilde ik kijken naar een gezonde leefstijl. Dus volgde ik de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach bij MARK Academy. Een supertoffe opleiding waarin we veel leerden, lachten en af en toe een traantje wegpinkten. Een mooi avontuur.

Ikigai

En nu ben ik klaar voor het volgende avontuur. Ik heb mijn ikigai gevonden:

Zoveel mogelijk mensen gezonder en fitter laten worden.

Ikigai is het Japanse woord voor iets als: zielsmissie, de reden van je bestaan. En gek genoeg draagt het volgen van je ikigai ook sterk bij aan je welzijn. Dan doe je waar je blij van wordt.
Ik heb ontdekt dat mijn geluk ligt in anderen helpen bij het vinden van hun ideale leefstijl. Een leefstijl die echt bij je past en die je vol kunt houden. En waar je lichaam en geest je dankbaar voor zijn.
Het lichaam heeft (in samenspel met je geest) een groot zelfherstellend vermogen. Laten we dat aanspreken. Dan heb je op termijn hopelijk geen – of minder – pillen nodig. Dat gun ik iedereen.

Liefs Linda